HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Van deze vier voedingsmiddelen kun je juist moe worden

Geplaatst op 25/04/2024 door happyinshape

Vermoeidheid door koffie

Koffie kan ervoor zorgen dat je minder energie hebt, zo stelt voedingsexpertAshleigh Tosh, werkzaam bij Prepped Pots. Ja, koffie kan inderdaad zorgen voor een onmiddellijke energieboost, maar vaak is dit van korte duur. En juist omdat koffie dat effect maar eventjes heeft, hebben we het gevoel dat we snel weer een bakkie nodig hebben. Dit gevoel krijg je vaak nog sneller als je suiker in de koffie doet.

Het klinkt als slecht nieuws, maar het valt gelukkig mee. Tosh raadt aan om je koffie in ieder geval niet meer met suiker te drinken. Daarnaast kun je echt nog wel een bakkie voor jezelf inschenken. Het effect treedt namelijk alleen op als je te veel cafeïne drinkt, waardoor je lichaam er afhankelijk van wordt. Houd je dus aan de maximaal aanbevolen hoeveelheid cafeïne per dag – 400 mg, ongeveer vijf kleine kopjes koffie – en er is niets aan de hand.

Lees verder op www.HappyinShape.nl