HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Brioche met zalm en Japanse eidooier

Geplaatst op 24/04/2025 door beaufood

Vaste lezers weten: dit is een recept naar mijn hart. Want: brioche (heerlijk zacht en lichtzoet), verse zalm (lievelings!) en eidooier (zoveel meer mee te doen dan simpelweg bakken). Een combinatie die je misschien niet direct bij elkaar zou bedenken, maar geloof me: deze brioche met zalm is goddelijk. Denk: toast van briochebroodjes met daarop tartaar van verse zalm en een eidooier ingelegd in sojasaus. Over die laatste vertel ik je hieronder meer…

Ik maakte dit gerecht al een paar keer voor een etentje en het was elke keer een groot succes. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit smaakvolle broodje, en je kunt alles goed voorbereiden. Zo hoef je op het moment suprême alleen nog maar mooi op te maken. Pak je mooiste borden uit de kast, dek de tafel, poets de wijnglazen en: genieten maar.

PS. Over wijn gesproken, onderaan bij het recept geef ik je natuurlijk weer een passende wijnsuggestie!:)

Ingelegde eidooier

Als je op zoek bent naar een simpel maar indrukwekkend ingrediënt om je gerechten naar een hoger niveau te tillen, probeer dan eens een eidooier ingelegd in sojasaus. Ik ben hier zó fan van. Een eidooier ingelegd in sojasaus (vaak aangeduid als shoyu tamago of shoyu-zuke tamago) is een súper smaakvol en fluweelzacht ingrediënt dat in Aziatische landen vaak wordt gebruikt als topping voor rijst, ramen of andere hartige gerechten. In Nederland vinden we het allemaal nog een beetje spannend, zo’n rauwe eidooier op een gerecht. Af en toe zie je er eentje op een goede steak tartaar in een restaurant, maar daar blijft het meestal bij. En dat terwijl we hier misschien wel de lekkerste én meest verse eitjes voor handen hebben!

Lees verder op www.beaufood.nl