HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Gear

TomTom Multisport Cardio review

Geplaatst op 30/05/2015 door eatrunlove

TomTom Multisport Cardio

Alweer een maandje geleden viel de TomTom Multisport Cardio sportwatch op mijn deurmat. Een multifunctioneel horloge datal een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Eigenlijk al sinds vorig jaar toen ik aan het trainen was voor een triatlon, aangezien je met dit horloge kunt hardlopen, fietsen en zwemmen. En nu heb ik hem eindelijk in mijn bezit. Het afgelopen jaar heb ik met deGarmin Forerunner 620gelopen - ook een heel fijn horloge - en ik zal de verschillen / overeenkomsten ook met jullie delen.

TOMTOM MULTISPORT CARDIO

De naam van het horloge zegt het al, het is een multisport horloge; geschikt voor meerdere sporten. Wanneer je start kun je kiezen uit hardlopen, fietsen, zwemmen, loopband, freestyle en een stopwatch. Alleen de functies zwemmen en loopband heb ik nog niet gebruikt, maar verder kan ik er een goed oordeel over geven. Freestyle vind ik vooral erg handig om te gebruikentijdens bootcamps; zo zie je namelijk wel hoelang je bezig bent, wat je hartslag is en hoeveel calorieën je verbrandt; maar het "vervuilt' niet je hardloop activiteiten. Ook de stopwatch vind ik persoonlijk erg handig voor het geven van trainingen, maar ook wanneer ik thuis bijvoorbeeld even een plank wil doen. De fietsfunctie is heel basic, maar prima. Veel meer dan afstand, tijd en hartslag hoef je daar niet te weten. De zwemfunctie ga ik zeker nog uitproberen - op Ibiza ben ik van plan om heel veel baantjes te gaan zwemmen -, de loopband functie verwacht ik eigenlijk niet te gebruiken maar dat komt omdat ik niet houd van binnen lopen. En de hardloop functie kom ik later in dit artikel uitgebreid op terug.

TomTom multisport cardio review

UITERLIJK EN BEDIENING

Het horloge heeft een mooi plat en strak uiterlijk. Het horloge is wel aanzienlijk groter dan het Garmin horloge, maar ondanks dat ik hele smalle polsen heb, zit het horloge erg comfortabel. Bediening is eenvoudig, maar zoals altijd met iets nieuws wel even wennen. Onder het schermpje zit een grote vierkante knop waarmee je alle bediening doet. Door hem aan de rechterkant in te drukken kom je elke keer een stapje verder in het menu, links is juist een stapje terug. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld hardlopen, gaat hij direct gps zoeken. Wanneer de gps is gevonden, kun je nog een keer naar rechts klikken en dan start je run. Je kunt wanneer het horloge gps aan het zoeken is ook aan de onderkant drukken en dan kom je bij training & metrics. Hier kun je o.a. het soort training instellen en de scherminstellingen. Op het scherm zelf zitten nog 3 puntjes, als je daar op tikt, gaat de verlichting aan. Werkt allemaal erg goed en snel!

Veel mensen vinden het vervelend om buiten te moeten wachten tot een horloge gps heeft gevonden. Mijn tip? Leg hem wanneer je gaat omkleden alvast aan in de vensterbank. Grote kans dat de gps is gevonden wanneer je omgekleed bent.

Lees alle andere features en mijn mening op www.eatrunlove.nl

,