HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Minimalistische schoenen: tips & trucs

Geplaatst op 31/05/2017 door eetpaleo

Minimalistische schoenen. Dat houdt in dat de zool van de schoen zeer flexibel en bovendien helemaal vlak is; geen steun voor je enkel of voetboog, geen hak, gewoon een dunne platte zool die je voeten de mogelijkheid geeft om geheel natuurlijk te bewegen. De schoen dient voornamelijk als bescherming, maar zonder het natuurlijke gevoel weg te nemen. Je voelt dus elk steentje of takje waar je op gaat staan, maar ook het zachte gras, het zand en rotsen. Bijna net alsof je op blote voeten loopt! (daarom wordt het ook wel Barefoot Running/Walking genoemd!)

Misschien vraag je je af.. kun je niet gewoon op blote voeten gaan lopen? Dat scheelt een hoop gedoe. Klopt! Elke van Project Gezonder probeert dit 30 dagen uit, over haar ervaringen lees je hier meer.

Een paar jaar geleden las ik enkele artikelen over minimalistische schoenen; het zou beter zijn voor je gehele lichaam. Je kunt beter ‘aarden’ wanneer er geen dikke zool tussen jou en de ondergrond zit, wat maakt dat je beter om kunt gaan met stress. Een heel natuurlijk gevoel eigenlijk.

Daarnaast heb je dan geen schoen die je lichaamshouding corrigeert, dat moet je zelf doen, en laten we eerlijk zijn: ons lichaam is gemáákt om zijn eigen houding te corrigeren, in evenwicht te blijven en vooral heel veel te lopen. In de oertijd jaagden en verzamelden we ons eten, legden we heel wat kilometers per dag af en waren er geen stoelen om constant op te zitten. Toen waren er nog geen schoenen zoals we die nu kennen. Die periode hebben we uitstekend overleefd en dat zal hoogstwaarschijnlijk niet aan ons skelet of gebrek aan schoenen hebben gelegen.

Lees verder op EetPaleo.nl!