HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Pre-workout snacks

Geplaatst op 01/05/2017 door eatrunlove

Persoonlijk train ik het allerliefste aan het einde van de middag / begin van de avond. Net na werktijd en voor ik ga avondeten. Als ik eenmaal thuis ben, ga eten en dan nog 2 uur moet wachten tot ik weer kan trainen dan ga ik niet meer. Overigens train ik ook heel vaak ’s ochtends, maar ik merk dat ik einde dag vaak net wat meer kracht en energie heb om meer uit die workout te krijgen. Nu eet ik sowieso tussendoortjes gedurende de dag, maar als ik ga trainen denk ik net iets beter na over wat ik voor tussendoortje ik dan ga eten. Vandaag dus mijn favoriete pre workout snacks!

Slim eten

Voordat ik het lijstje met mijn favorieten met je deel, wil ik uiteraard eerst even praten over wat je waarom en wanneer wilt eten. Het algemene advies is om na een grote maaltijd zo’n 2 uur te wachten voor je gaat trainen, dit is voor iedereen anders maar wel een goede richtlijn. Als je aan het einde van de dag gaat trainen is het slim om een pre-workout snack te eten die je precies genoeg energie geeft om de workout door te komen. Energie = koolhydraten. Je doet er dus verstandig aan een snack te kiezen die relatief hoog in koolhydraten zit en wat lager in vetten. En dan vooral snelle koolhydraten want we willen graag snel trainen. Vetten zijn goed voor langdurige inspanning, maar het kost energie om deze te verbranden. Energie die je liever ergens anders voor gebruikt. Indien je weet dat je zwaar gaat trainen, kan het slim zijn ook alvast wat eiwitten te nemen zodat je spieren goed gevuld zijn met eiwitten en daarna snel herstellen.

Lees verder op www.eatrunlove.nl