HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Tips voor zwemmen in open water

Geplaatst op 24/05/2017 door glow

Komt die eerste triatlon eraan? Of doe je mee aan een zwemevenement in open water? Dan is dat zwemmen in open water, ofwel buiten, misschien nog wel een drempel die je over moet. Ja, die Middellandse zee is wel lekker. Zon, strand en kraakblauw water waarin je lekker kunt pootje baden of in de golven kunt ravotten. Maar ja, in Nederland ziet het buitenwater er wat anders uit. Groenig, bruinig en het is vaak een stuk kouder! Zie je er een beetje tegenop? Met deze tips voor zwemmen in open water wordt het misschien iets makkelijker!

Ademritme
Ademen tijdens het zwemmen is voor de meeste onervaren zwemmers een van de lastigste punten. Benauwdheid, geen vast ademritme, of heel snel buiten adem zijn veelvoorkomende problemen. Probeer daarom een stabiel ademritme te creëren. Adem in door je mond boven water en adem onder water gedoseerd en rustig uit. Blaas niet alle lucht helemaal uit je longen (zoals bijvoorbeeld wel bij een flinke krachtsinspanning), want dan krijg je het sneller benauwd. Tel de ademhaling voor jezelf, zoals je misschien ook wel doet met hardlopen. Eén tel in en drie tellen (ofwel slagen als je borstcrawl zwemt) uit. Zeker als je net in het koude water springt kan je even naar adem snakken! Juist daarom is het belangrijk om rustig met een ademritme te starten, zodat je daarna rustig en stabiel kunt doorademen.

Lees verder op www.glowmagazine.nl