HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 dingen die je van iemand met mentale kwetsbaarheid kunt leren

Geplaatst op 21/05/2018 door vivonline

Mentale gezondheid is naar mijn mening net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid. Helaas zijn psychische aandoeningen nog steeds veel minder geaccepteerd in de maatschappij. Langzaam komen begrippen als ‘depressie’ of ‘burn-out’ vaker in de media voorbij, een goede start. Daarom schrijf ik in dit artikel 5 dingen die we van mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen leren. 

Anna blogt op The Stubborn Way over het verlies van haar partner door zelfdoding, mentale gezondheid en de nog steeds overheersende taboes. Op haar blog The Stubborn Way komen ook mensen aan het woord, die iets over hun kwetsbaarheid willen vertellen. Want net zoals iemand met een gebroken been, heeft iemand met mentale problemen er niet om gevraagd.

Natuurlijk is iedereen anders en zo zijn ook psychische aandoeningen verschillend. Sommigen zijn erger dan anderen, zowel voor de persoon zelf als voor de naasten. Dit is zeker geen artikel over, dat psychische kwetsbaarheden leuk zijn, of makkelijk, of te wensen. Maar de mens met kwetsbaarheid, die is mooi.*

5 dingen die we van mensen met mentale kwetsbaarheid kunnen leren:

1. Oordeel niet

Dit is iets wat ik ondertussen vaker heb gespot bij mensen met een kwetsbaarheid. Ze oordelen minder. Iedereen heeft zijn eigen verleden, zijn eigen verhaal. En we hebben allemaal dingen, die ons (nog) niet lukken.

lees verder:

https://www.vivonline.nl