HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Afvallen met groene smoothie’s

Geplaatst op 13/05/2018 door Foodsisters

Waarom groenten in je smoothie?

We hebben dagelijks 200 tot 250 gram groente nodig! Iedereen heeft hier moeite mee bij het avondeten, of zijn dit niet gewend. Wat is er dan makkelijker dan door een lekkere groene smoothie meer groentes binnen te krijgen? Groentes bevatten veel vitamines, en veel vezels. Vezels zijn goed voor onze spijsvertering, voor de stoelgang, maar vooral voor ons verzadigingsgevoel. De vezels zorgen ervoor dat we een vol gevoel hebben na onze maaltijd en niet de neiging hebben door te blijven eten.

De fout die veel wordt gemaakt, is een smoothie maken met alleen maar fruit. Heb je er wel eens over nagedacht of je een sinaasappel, een kiwi, een mandarijn en een banaan achter elkaar opeet? In een smoothie doe je dit zonder moeite, je hebt er namelijk een lekkere zoete drank van gemaakt, die je met gemak opdrinkt. Maar is dit wel zo gezond?

Fruit bevat koolhydraten, of te wel suikers. De richtlijn die gehanteerd wordt is 2 stuks fruit per dag. Neem je een smoothie met alleen fruit? Dan zit je hier al ruimschoots overheen. Door een smoothie met alleen fruit te drinken zal je bloedsuikerspiegel stijgen. Er ontstaan energie pieken, maar ook momenten waarin je energie daald en je eigenlijk weer behoefte krijgt aan suikers. Deze schommeling ontstaat doordat de suikers uit het fruit makkelijk op te nemen zijn voor ons lichaam als we ze hebben geperst. Hoe ziet een perfecte smoothie eruit?

Lees verder op www.FoodSisters.nl