HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Fit de zomer in

Geplaatst op 16/05/2018 door eatrunlove

We mochten de afgelopen weken al even proefdraaien. Even ruiken aan de zomer. Van de ene op de andere dag was het ruim boven de 20 graden. Mij iets te snel want ik was nog helemaal niet zomerklaar. Mijn teennagels moesten nog gelakt worden, mijn benen waren nog spierwit en die paar winterkilo’s waren er ook nog niet af. Deze winter heb ik de teugels iets te veel laten vieren; een taartje hier, een chocolaatje daar en een handje drop op werk. De weegschaal gaf een gewicht aan dat ik nog nooit heb aangetikt en mijn kleding begon ook duidelijk wat strakker te zitten. Tijd voor verandering dus want ik wil gewoon fit de zomer in! Ik schakelde de hulp van Zanna in en kreeg een extra duwtje in mijn rug van Samsung Gear Fit2 Pro.

Gedrag analyseren

Een paar weken geleden sprak ik met sportdiëtiste Zanna af. Met een health blog zou je verwachten dat ik het allemaal goed weet – en dat weet ik ook – maar soms is het lastig om dit op jezelf toe te passen. We hebben dus eerst uitgebreid gesproken over mijn gedrag en waarom ik ben aangekomen. Nu ben ik van mening dat je in de winter altijd een paar kilo aan komt – wat helemaal niet erg is – alleen was het bij mij dit jaar iets meer dan een paar kilo. Een iets te gezellige winter zullen we maar zeggen. Op werk sta ik elke dag oog in oog met taart, snoep en koek. Mensen die mij kennen weten dat ik een enorme snoepkont ben en geen rem ken als ik eenmaal begin. Een slechte eigenschap. Hier moest dus allereerst iets aan veranderen.

Lees verder op www.eatrunlove.nl