HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Fit de Zomer in: 10.000 Stappen per dag

Geplaatst op 18/05/2018 door optimavita

Waarom is 10.000 stappen zetten zo effectief?

Dat bewegen gezond is, weten veel mensen. We denken dan meestal direct aan sporten in de sportschool, hardlopen, voetballen of andere sporten. Door ons drukke leven is het meestal niet haalbaar om vaker dan 2-3x per week te sporten. Super goed natuurlijk, om lekker actief in beweging te zijn. Als je echter de rest van de dag vrijwel alleen maar zit, kom je nog niet aan de richtlijnen voor gezond bewegen! Er zitten 168 uur in een week (112 als je 8 uur slaap per nacht niet meerekent). 2-3 uur in beweging zijn is dan natuurlijk niet heel veel…

Veel mensen hebben een zittend beroep en gaan met de auto of met openbaar vervoer naar hun werk. Eenmaal thuisgekomen zijn ze moe van een lange dag werken en schiet bewegen erbij in. Hierdoor is je verbranding gedurende een dag erg laag. Zelfs als je een uurtje fitness gedaan hebt! Bovendien heb je een grotere kans op stijve spieren en blessures door lang zitten in dezelfde houding EN mis je de gelukshormonen die je aanmaakt door bewegen! Genoeg redenen om buiten het sporten ook te gaan bewegen dus.

Lees verder op www.Optimavita.nl