HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Health: 8 Redenen Waarom Jij Vaker Seks Moet Hebben

Geplaatst op 19/05/2018 door boostyourhealth

Laten we het taboe maar gelijk doorbreken, laten we maar even giechelen met zijn allen, elkaar met een knipoog aankijken; want deze blog gaat over seks! Ja juist, over seks. We hebben het allemaal over gezonde voeding en veel beweging, maar in deze blog wil ik graag 8 redenen bespreken waarom seks nou juist gezond is. Lees je snel verder?

Het is bijna een wonder dat ik nog zo gezond ben. Na ruim 6 jaar single en naar mijn wil veel te weinig seks kom ik toch nog redelijk goed uit de verf. Misschien komt dat wel doordat ik behoorlijk gezond leef en heel veel buiten ben. Toch heeft seks een hele hoop voordelen voor je gezondheid en ik zet ze graag voor je op een rijtje.

  1. Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die meerdere malen per week seks hebben beter met stress kunnen omgaan. Ook is gebleken dat stellen die samenwonen en vaak seks hebben een lagere bloeddruk hebben.
  2. Seks is goed voor je weerstand. Voor een onderzoek leverden 112 studenten een speekselmonster in. Ook moesten ze daarbij vermelden hoe vaak ze seks hadden. Wat blijkt? Studenten die 1 a 2 keer per week seks hadden bleken meer Immunoglobuline A in hun lichaam te hebben dan de studenten die niet tot minder actief waren. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen bacteriën en virussen.
  3. Het is een super calorieën verbranden en al zeg ik het zelf…. de leukste workout die je kunt doen. Met een half uur seks verbrand je ongeveer 100 calorieën. Dus wil je nog wat kilootjes kwijt voor de zomer dan moet je in de winter een vriendje zoeken hahaha.

    lees verder:
    https://www.boostyourhealth.nl...