HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Health: Obstipatie? Zo Voorkom Je Het!

Geplaatst op 22/05/2018 door boostyourhealth

Heb je een constant verstopt gevoel? Je weet wel, dat nare en onheilspellende gevoel. Je moet naar de wc, maar het gaat niet. Je buik voelt opgeblazen en hard aan. Soms doet het pijn. Geen prettig gevoel. Gelukkig zijn er manieren om je verstopte gevoel op te lossen. Ja, echt waar: eet deze producten als je verstopt zit.

#1 Havermout

Havermout zitten vol vezels. Vezels, daar moet je het van hebben als je verstopt zit. Van havermout kun je natuurlijk een perfect lekker ontbijt maken: overnight oats, warme oats met appel en kaneel of havermoutpannenkoekjes. En dat zijn nog maar een paar mogelijke variaties, want er zijn er nog veel meer! Let op: ga je niet alleen maar te buiten aan havermout. Andere voedingsproducten zijn ook belangrijk.

#2 Water
Want als je water laat staan, heb je ook een probleem. Wanneer je vezels niet combineert met voldoende water, kunnen ze hun werk niet doen. Bovendien kan je door uitdroging weer constipatie krijgen, oftewel: je dikke darm kan weer verstopt raken. Kortom, probeer altijd genoeg te blijven drinken! Anders ben je terug bij af.

#3 Vers of bevroren fruit en groenten

Zolang ze hun schilletjes maar hebben, zit fruit en groenten boordevol vezels. Inderdaad: daarom zijn smoothies ook gezonder dan een simpel sapje. Met fruit en groenten kun je eindeloos variëren, je hoeft er niet eens een smoothie van te maken. Een heerlijke salade, een fruitontbijt of groenten bij de lunch kan natuurlijk ook. En, ook niet verkeerd: als je met regelmaat genoeg fruit en groenten binnenkrijgt, kan je dat opgeblazen gevoel veel makkelijker voorkomen.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl