HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Hotspot: New York Deli Haarlem

Geplaatst op 04/05/2018 door UitPaulinesKeuken

Eenmaal binnen waren Pauline en ik meteen onder de indruk van het interieur. Het is er sfeervol, gezellig en je ziet overal de Amerikaanse invloeden terugkomen. Het bord met het menu boven de bar is iets wat je vaak ziet in Amerikaanse diners. Ook de zwarte balken die door de zaak lopen doen me denken aan de bekende NY foto. Superleuk!

De eigenaar, Fausto, is tevens eigenaar van de Louisiana Lobster Shack. Hij vertelt ons in geuren en kleuren over de NY deli. Hij vertelt ons dat er achter veel gerechten een lang en uitgebreid bereidingsproces zit. De gerechten worden hier dan ook echt met liefde en passie gemaakt. Kenmerkend voor de NY Deli zijn natuurlijk de broodjes Pastrami, ook wel bekend als de Reuben sandwich. Pastrami is een gepekeld en gerookt rundvlees, een echte Joodse delicatesse. Joodse immigranten namen Pastrami mee naar de VS en op die manier is het terecht gekomen in veel delicatessenwinkels. Pastrami wordt dus gepekeld, gerookt en vervolgens op smaak gebracht met allerlei specerijen. Als je het op de originele manier wilt maken is dit een proces wat dagen duurt. En dat gebeurt dus bij de New York Deli in Haarlem. Er wordt dus echt met passie gekookt en dat proef je.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl