HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Klimmen eng? Met deze negen verrassend positieve effecten wil jij het ook proberen!

Geplaatst op 20/05/2018 door vivonline

Je hebt er vast weleens iets van gezien of gehoord of wie weet heb je het eens gedaan: wandklimmen. Klimmen is een onwijs stoere sport en ook jij kunt het doen! Mocht je jezelf geen held vinden en liever met een grote bocht om de klimmuur heen lopen, lees dan toch even verder. Deze positieve effecten van klimmen veranderen je van gedachte!

Wanneer je een klimmuur binnen gaat, zie je een grote speeltuin voor volwassenen. Hoge muren vol gekleurde grepen, mensen die als aapjes naar boven klimmen, swingende muziek en een vrolijke sfeer. Het is híerdoor meestal al super leuk om er gewoon een lekker speciaalbiertje te drinken en je ogen uit te kijken. Wil je het toch zelf ook de wand op, dan kan je het volgende verwachten.

9 redenen om te klimmen

  1. Je gaat oplossingsgericht en creatief denken. Klimmen is als puzzelen. Je puzzelt je de weg naar boven en kunt je weer speels en kind voelen en je hierdoor heerlijk vrij voelen.
  2. Het is krachttraining, maar dan leuk. Voor klimmen gebruik je je lichaam op een heel andere manier dan bij andere sporten. Al spelend train je je lichaam en word je sterker.
  3. Klimmen maakt je hoofd leeg. Je bent helemaal in het moment, doordat je simpelweg niet anders kan. Al klimmend aan je boodschappenlijstje denken bijvoorbeeld: dat lukt je niet!

lees verder:

https://www.vivonline.nl