HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Lekker zitten in kleermakerszit? Deze tips helpen je op weg!

Geplaatst op 14/05/2018 door BetterbyGoalie

Wat is een kleermakerszit?
In bijna iedere yogales komt de kleermakerszit voor. De les kan ermee beginnen of eindigen en  tussendoor worden ingezet om de overgang te maken naar een andere houding. De bedoeling van de kleermakerszit is om voeten, enkels, knieën, heupgewricht, bekken, wervelkolom en schedel soepel te houden. De kleermakerszit is de meeste natuurlijk manier van zitten voor je lichaam. Wanneer je deze houding een tijd beoefend kan je jouw natuurlijke soepelheid vergroten. Maar waar komt de kramp of stijfheid vandaan?

Hoe zit je er bij?
Veel van ons hebben een zittend beroep. Zoals schoenen zijn voor de voeten, zo is een stoel of autozitting voor de onderrug en bekkengewricht. Door lang op een meubelstuk te zitten neemt je natuurlijke soepelheid af. En wat het effect daarvan is, voel je direct in de kleermakerszit. Als je lang hebt gezeten kunnen je spieren stijf aanvoelen of je onderrug zelfs pijnlijk en dat maakt dat je niet lang in de kleermakerszit kan zitten. Hoe voorkom je dat en hoe kan je lekker(der) zitten in deze houding?

Zorg ervoor dat de (auto)stoel die jij gebruikt tijdens het werk jouw lichaam goed ondersteunt en je regelmatig een break neemt door even de benen te strekken. Dat is echt het halve werk! Wist je dat er 20 punten zijn waaraan jouw werkplek dient te voldoen wil jij een goede lichaamshouding kunnen aannemen en productief zijn? Eén van die punten is regelmatig een break te nemen en even een wandeling te maken, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze of wat vaker koffie/thee te halen voor je collega’s, zo stimuleer je niet alleen de onderlinge gezelligheid, maar ook de doorbloeding in het lichaam en blijven je spieren en gewrichten soepeler waardoor je makkelijker kan zitten in kleermakerszit.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com