HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Twee simple DIY kleimaskers voor een stralende huid

Geplaatst op 16/05/2018 door puurenkracht

DIY kleimaskers voor een stralende huid

Heb je ook weleens het gevoel dat je huid wat extra's nodig heeft? Bijvoorbeeld omdat je huid wel erg droog aanvoelt of omdat je ineens een leger aan onzuiverheden hebt? Dan heb ik twee simpele diy maskers die een hoop goeds zullen doen voor je huid.

Bij regelmatig gebruik zul je een mooie egale, gehydrateerde en stralende huid overhouden. Klinkt goed toch? Lees dan gauw verder om te zien hoe je deze geweldige kleimaskers maakt...

Als er iets is waar ik (en mijn huid) blij van word is het wel een makkelijk recept met natuurlijke producten om je huid een oppepper te geven. Ik hou van diy’s omdat je zo precies weet wat je op je huid smeert.

Waarom zou je producten kopen met een never ending ingrediënten lijst, terwijl je met een paar ingrediënten dezelfde of zelfs betere resultaten kunt boeken? En vaak ook nog eens voor een fractie van de kosten.

Ingrediënten Bosbessen kleimasker

  • 1 flinke eetlepel Kaolin klei
  • 1/2 theelepel bosbessen poeder
  • 1 eetlepel advocado olie
  • 3 eetlepels rozenwater

Ingrediënten Lavendel kleimasker

  • 1 flinke eetlepel Kaolin klei
  • 1/2 theelepel lavendel poeder
  • 1 eetlepel advocado olie
  • 3 eetlepels rozenwater
  • 1/2 theelepel gedroogde lavendelbloemen (optioneel)

Ik gebruik voor deze kleimaskers Kaolin klei als basis maar je kunt alle soorten klei gebruiken. Kies welke het beste bij jouw huid past. Ik heb voor Kaolin klei gekozen omdat deze erg mild is maar toch effectief genoeg dat het mijn huid goed reinigt en verzacht. Kaolin klei onttrekt op een milde wijze de gifstoffen uit je huid en bevat veel mineralen zoals ijzer, zink en magnesium.

Bosbessen poeder zorgt voor een strakke en stralende huid. Bosbessen bevatten heel veel  antioxidanten en hebben een antiseptische werking waardoor het erg goed is voor de onzuivere huid. Lavendel poeder werkt rustgevend en heeft een verzachtend effect op de huid. Zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Lees het artikel verder op puurenkracht.nl.