HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Vermijden

Geplaatst op 17/05/2018 door BetterbyGoalie

Dit fictieve verhaal staat voor het onderwerp waar ik het vandaag over wil gaan hebben: vermijding. Dit is iets waar ik zelf ervaringsdeskundige in ben. De jongen in het verhaaltje staat voor de emoties met bijbehorende pijn. De struik staat voor het vermijden van de confrontatie, en het kletsen met de vriendin staat voor een plezierige activiteit. 

Je hebt van die dagen dat het ronduit slecht gaat. De dagen duren veel te lang en je moet jezelf er doorheen slepen. Bovendien wordt je geconfronteerd met alle negatieve gedachten en bijbehorende emoties die door je hoofd gaan. Op een schaal van 1 tot 10 is de somberheid 10+. Ter bescherming ga je je heel hard focussen op andere activiteiten zoals sporten of de hele dag gamen. Bij mij uitte het vermijden zich vooral in de dag helemaal vol plannen. Door de week zorgde ik ervoor dat ik of aan het studeren was of aan het werken. In het weekend sprak ik met vriendinnen af of ging naar feestjes. Op deze manier had ik geen tijd om te denken aan alles wat er op dat moment in mij om ging. Op die momenten hoefde ik mijn emoties niet te voelen en ze dus ook niet toe te laten. En wat voelde dat toch fijn! Ik kreeg de illusie dat het allemaal wel prima ging en dat ik goed bezig was. Deze manier van leven hield ik niet langer dan twee weken vol. Daarna volgde de klap in mijn gezicht. Het verdriet, de boosheid en de angst tikten spreekwoordelijk op mijn schouder en waren niet meer te vermijden. Vervolgens stortte ik volledig in en duurde het langer dan die twee weken van vermijding om weer stabiel te worden. Ik moest de confrontatie nu wel aangaan.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com