HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Crossfit tijdens tweede trimester in de zwangerschap

Geplaatst op 02/05/2019 door eatrunlove


Mijn doel is de bevalling!

Allereerst wil ik wel echt benadrukken dat ik geen doel meer heb met trainen. Het doel is echt om lekker fit te blijven en gedurende de hele zwangerschap te blijven trainen voor zolang het kan. Ik train in zijn algemeenheid dus wel iets minder zwaar dan voor de zwangerschap, maar merk dat ik nog steeds heel goed meekom met de rest. Gemiddeld train ik nu vier keer per week. Als ik me goed voel en zin heb komt daar een vijfde keer bij, maar als ik moe ben, skip ik net zo makkelijk een training. Grappig genoeg heb ik daar helemaal geen moeite mee. Ik ben zo blij dat ik nog zo lekker kan door trainen dat ik goed naar mijn lichaam luister om dit zo lang mogelijk vol te houden.

Tot en met week 13 deed ik alles

In het eerste trimester van mijn zwangerschap deed ik echt alle bewegingen van crossfit nog. Er was bij mij nog helemaal geen buikje te zien, dus helemaal toen nog niemand het wist heb ik alles mee gedaan. Sit-ups, handstand push ups, toes to bar, pull ups, box jums, double unders. Noem maar op. Ik was in de eerste periode wel veel duizelig, en daar had ik vooral met burpees heel erg last van. Die heb ik dus wel een tandje lager gedaan in die periode. Maar na dat eerste trimester was dat voorbij en kon ik die weer vrolijk mee doen.

Lees verder op www.eatrunlove.nl