HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

De heerlijke streekproducten uit het prachtige Zuid-Tirol

Geplaatst op 04/05/2019 door feelgoodbyfood


Bewust eten door kwaliteitslabels

Deze producten dragen de kwaliteitslabels BGA en BOB. De labels van de Europese Unie (EU) geven consumenten informatie over de oorsprong, kwaliteit en veiligheid van producten. Dit zorgt ervoor dat de producten ‘beschermd’ zijn. Deze producten voldoen aan de kwaliteitseisen, worden op een ambachtelijke manier gemaakt en komen dus werkelijk uit Zuid-Tirol. Dit maakt deze producten uniek en vooral heel erg lekker!

Kwaliteitslabels worden steeds belangrijker omdat wij als consument steeds meer willen weten waar ons eten vandaan komt, dat deze van goede kwaliteit is en hier transparant over wordt gecommuniceerd. 

We hebben gezien waar de lokale producten vandaan komen, hoe deze worden gemaakt, een kookworskshop gedaan met deze producten en natuurlijk flink geproefd! 

Eten is al leuk, maar bewust eten is nog leuker. Dat wanneer je aan het genieten bent van een appeltje of stukje kaas, je weet waar deze vandaan komt en hoe het is gemaakt. Vooral wanneer dit wordt gedaan in prachtige natuur en door mensen die hier veel passie voor hebben. 

Kookworkshop van een sterrenchef!

Na een heerlijke lunch kregen we een kookworkshop van de enige michelin sterren chef uit Italië: Anna Matcher. Volgens mij zelfs de enige vrouw! Geweldig om haar in de keuken bezig te zien met de kwaliteitsproducten en om alles te mogen proeven. Natuurlijk hielpen we ook een beetje mee. Vervolgens genoten we in het prachtige restaurant van een 5-gangen diner, bereidt door Anna Matcher zelf!

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl