HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Tips en hotspots Kopenhagen

Geplaatst op 20/05/2019 door eatrunlove


Algemene indruk Kopenhagen

Veel mensen vergelijken Kopenhagen met Amsterdam. Ik vind dat de stad wel echt anders is, en niet echt te vergelijken met Amsterdam. Kopenhagen is heel ruim opgezet met brede wegen. Het is super schoon, nagenoeg geen honden en zwervers en een hele relaxte vibe. Amsterdam vind ik de laatste jaren echt hutjemutje, en dat gevoel had ik in Kopenhagen helemaal niet. Ja, er zijn wel drukke stukjes en bij populaire tentjes moet je even wachten, maar het is toch anders dan in Amsterdam. Vond ik dan, en misschien kijk ik er wel anders naar omdat ik zelf in Amsterdam woon.

De Deense taal is echt geen touw aan vast te knopen. Sommige woorden lijken wel een beetje op Nederlandse woorden, maar zodra ze beginnen te praten kun je het echt niet meer volgen. Op een gegeven moment stonden we in een bakkerijtje en we hadden niet eens door dat het meisje achter de balie tegen ons aan het praten was. Maar zodra wij Engels begonnen te praten, stapten ze ook direct over op goed Engels. Dat viel mij echt op, hoe goed Engels iedereen in de stad kan! Daarnaast vind ik het leuk om te betalen met een andere valuta; de Deense kroon. Dit zorgt echt voor een ultiem vakantiegevoel omdat je toch op een andere manier bezig bent met wat dingen kosten. Ja, Kopenhagen is duur. Maar daar hadden we ons op ingesteld, dus dan is het een minder groot probleem vind ik.

Lees verder op www.eatrunlove.nl