HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Coronamaatregelen: zo geef je je grenzen aan

Geplaatst op 28/05/2020 door NiceDay

Het coronavirus drukt een stempel op ons dagelijks leven. Al voor een langere periode worden we gevraagd flink aan te passen: thuiswerken waar mogelijk, niet meer naar school en alle horeca is gesloten. Nu vanaf 1 juni de maatregelen versoepelen ben je misschien opgelucht. Maar, het kan ook zijn dat je opnieuw een weg moet vinden in voelen wat jij nodig hebt én dus ook deze nieuwe grenzen weer met je omgeving moet communiceren. Je merkt al snel dat iedereen er op zijn of haar manier mee omgaat.

Socioloog Peter Achterberg van de Tilburg University legt uit: “Je mag maximaal met drie mensen op bezoek, maar liever niet. Sommige mensen benadrukken dat ‘liever niet’ gedeelte en anderen denken: dat kan dus prima, op bezoek gaan.” Mensen kijken met verschillende verwachtingen en ideeën naar wat wel en niet mag. Het kan dus zo zijn dat jij en je omgeving net niet helemaal op één lijn zitten. Hoe kan jij dan het beste je grenzen aangeven?

Lees verder op www.HaveANiceDay.com