HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoe trek ik als dove ouder de aandacht van mijn kinderen?

Geplaatst op 27/05/2020 door love2bemama

Voordat ik deze blog begin; ik ben Cristina en ik ben doof. Mijn man is ook doof maar onze kinderen zijn horend. Dit heb je ook in mijn voorgaande blog kunnen lezen. In deze blog ga ik er specifiek op in hoe wij, als dove ouders, de aandacht van onze kinderen trekken. Ik ben benieuwd of jij dit als ouder herkent. Wanneer je je kind(eren) roept, vooral de peuters, dat ze niet luisteren of niet omkijken naar jou? Of als je tegen je kind praat, dat zij of hij niet naar jou kijkt? Misschien is dat anders voor horende ouders met horende kinderen dan dove ouders met horende kinderen. Ik vertel hoe ik dit doe als dove ouder.

Ik ben een dove ouder 

Voor mij is het juist wel belangrijk dat ik en Jake of Ariana oogcontact hebben tijdens het communiceren. Dan heb ik het gevoel dat wij echt naar elkaar luisteren. Het is natuurlijk niet zo dat een kind nooit luistert als jullie geen oogcontact hebben. Maar als een dove moeder ervaar ik dat anders in de opvoeding van mijn kinderen.

Lees verder op www.love2bemama.com