HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Van zwanger en werkloos naar mama met een baan

Geplaatst op 03/05/2020 door love2bemama

Maar na de laatste ingevoerde maatregelen begin ik me wel af te vragen hoe lang deze ‘fase’ gaat duren. Inmiddels is het niet alleen een fase waar Arya doorheen gaat, maar waar we allemaal doorheen moeten.  Er was een tijd dat ik het een voorrecht vond dat ik tot 7 maanden van haar kon genieten terwijl andere mama’s na 3 maanden alweer moesten gaan werken. Maar wat mis ik nu die twee dagen in de week dat ik naar kantoor mocht en die avonden in de week dat ik een uurtje kon gaan sporten. Ook denk ik even terug aan de tijd dat ik zwanger en werkloos was…

Zwanger en werkloos

Ik raakte werkloos toen ik 16 weken zwanger was. Op dat moment was mijn beginnende buikje nog niet super zichtbaar, dus ik kon makkelijk bij sollicitaties verzwijgen dat ik zwanger was. Maar dat voelde niet goed dus ik vertelde de waarheid. Ik vond dat mijn potentiële toekomstige werkgever me moest aannemen om mijn kwaliteiten en niet voor hoelang ik kon werken totdat hij weer iemand anders moest inhuren om mijn zwangerschapsverlof te overbruggen.

Lees verder op www.love2bemama.com