HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wat is genderneutraal opvoeden?

Geplaatst op 26/05/2020 door love2bemama

Genderneutraal opvoeden. Er bestaat slechts een kleine kans dat je nog nooit van deze term hebt gehoord. Ouders die hun kind genderneutraal opvoeden, voeden hun kind op zonder gebruik te maken van dingen die specifiek voor ‘jongens of meisjes’ zijn. Nu kan dit gaan om kleding of speelgoed, maar ook over zoiets als de voornaam. Maar wat is genderneutraal opvoeden precies?

Genderneutraal opvoeden is iets wat je steeds vaker hoort en ziet. Desalniettemin is het nog altijd voer voor discussie. Zo is er een speelgoedfabrikant die veel commentaar kreeg toen deze besloot om een ‘genderneutrale’ catalogus uit te brengen. Dit om gender stereotypering tegen te gaan. Andere mensen vinden genderneutraal opvoeden vooral een overdreven hype.

Wat is genderneutraal opvoeden? 

In de regel gaat gender neutraal opvoeden erom dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen een jongen en meisje. Hoe ouders die hiervoor kiezen mee omgaan is heel verschillend.

Lees verder op www.love2bemama.com