HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Welke anticonceptie past bij mij?

Geplaatst op 29/05/2020 door love2bemama

Zes weken na de bevalling gaat de verloskundige met je in gesprek om te kijken hoe het gaat met jou en de baby. Dan krijg je ook het advies om je in te lezen over de verschillende anticonceptie mocht je niet direct weer een kinderwens hebben. Ik ben inmiddels bijna 1,5 jaar verder en heb nog steeds geen besluit genomen. Maar daar wil ik verandering in brengen en ik neem jullie mee in mijn zoektocht. Welke anticonceptie past bij mij?

Welke anticonceptie heb ik gebruikt?

De Diane-pil slikte ik van mijn 14de tot mijn 26ste,  twaalf jaar lang. Ik koos voor de Diane omdat ik veel last had van acne en deze pil zou dit verminderen. Klopte ook. Toen kwam het nieuws dat de Diane-pil trombose kan veroorzaken. Ik wilde overstappen.

Hoe verder ik in mijn twintiger jaren kwam, hoe erger ik het effect van de hormonen begon te merken. Voornamelijk door gesprekken met vriendinnen die gestopt waren met de pil en zich veel beter voelde. Misschien ook door het overstappen naar een andere pil. Maar ik was nieuwsgierig geworden naar het effect dat stoppen voor mij zou hebben. 

Lees verder op www.love2bemama.com