HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Welke invloed heeft de overheid op opvoeding?

Geplaatst op 29/05/2020 door love2bemama

Opvoeden doe je niet alleen. ‘It takes a Village to raise a child’ zegt men ook wel. En dit is ook zeker waar. Hoe men een kind wil opvoeden wordt grotendeels bepaald door de ouders. Bepaalde aspecten worden echter ook bepaald van buitenaf. Zo is er het sociaal maatschappelijke aspect van de opvoeding en ook van de overheid. Maar welke invloed heeft de overheid op opvoeding? 

De invloed van de overheid

Het blijft een gevoelige kwestie, de ‘overheidsbemoeienis’. Zeker onder de ouders. Denk aan de kritieken die er kwamen nadat de leeftijd om alcohol te drinken werd verhoogd van de 16, naar 18 jaar. Veel ouders vonden dit betutteling en onzin. Tenslotte mochten wij ook gewoon ons eerste biertje of breezertje drinken toen we 16 waren, dus waarom mogen onze kinderen dat niet? De drankleeftijd verlagen is echter maar een van de dingen waar we aan denken als we ons afvragen welke invloed de overheid op opvoeding heeft.

Lees verder op www.love2bemama.com