HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zelfgemaakte friet uit de Airfryer

Geplaatst op 28/05/2020 door UitPaulinesKeuken

Sinds wij een Airfryer hebben, eten we veel vaker friet. Is Merlijn ook heel blij mee trouwens. Meestal koop ik verse frieten uit de koeling (of uit de diepvries) maar ik had nog nooit zelf friet uit de Airfryer gemaakt. Wel zoete aardappelfriet trouwens, maar niet de gewone patat. En terwijl ik weet dat dit eigenlijk heel makkelijk is. Dat is nou het leuke van mijn opleiding (de Hotelschool), ik heb zoveel basiskennis daar opgedaan en dat komt nu nog steeds van pas. Daar werden de frieten gewoon gefrituurd trouwens, nu heb ik slechts 1 el olie gebruikt. En daarom vind ik ook dat we dit best vaker kunnen eten (laten we het dan maar niet hebben over de mayonaise haha).

Even getest

Het handige van Uit Pauline’s keuken volgen is dat ik al het voorwerk voor jullie doe en jullie alleen nog mijn tips hoeven te volgen. Ik heb namelijk 2 manieren getest. Ik ben zelf nogal van het makkelijke, dus ik dacht hup alles in 1 keer in het mandje en gaan. Ik heb mijn eerste versie ongeveer 20 minuten gebakken op 180 graden. Het resultaat waren superlekkere frietjes. Je kan ze nog 5 minuten langer garen voor meer krokantheid. Maar het kon voor mijn gevoel nog net wat beter. De tweede keer heb ik de patat eerst voorgegaard op 12o graden (zo leerde ik het op school ook) en daarna afgebakken op 180 graden en die waren toch net ietsje lekkerder. Fluffyer en meer crispy aan de buitenkant. Yum!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl