HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Alcohol is onderdeel van ons leven, maar wat zijn de negatieve effecten?

Geplaatst op 02/05/2021 door NiceDay

Alcohol hoort bij ons en wij horen bij alcohol. Het is overal; het wordt gepromoot op televisie, social media je vindt het terug in publieke ruimtes en op de werkvloer (is het al tijd voor de vrij-mi-bo?). Omdat alcohol in onze cultuur verweven is, zou je bijna de negatieve effecten op lichaam en geest vergeten. Af en toe een drankje is misschien niet erg, maar wie kent die vreselijke ochtenden niet waarbij we zweren nooit meer te drinken. Het is goed om je bewust te zijn van de nadelen van alcohol en hieronder lees je wat die zijn. 

Nadelen voor je lichaam

Na 1 à 2 glazen alcohol werken je hersenen al minder goed dan normaal, vandaar dat je bijvoorbeeld beter helemaal niets kan drinken als je nog moet autorijden. Daarbij zorgt alcohol ervoor dat de remmingen in je hersenen minder worden. Je merkt dit effect al na een paar glazen; dit maakt je misschien net wat zelfverzekerder op een avond uit.

Lees verder op www.HaveANiceDay.nl