HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

De sportscholen zijn weer open!! Mijn 9 tips voor jou

Geplaatst op 25/05/2021 door optimavita

Eindelijk!! De sportscholen zijn weer open. Veel van jullie zullen net als ik staan te trappelen om aan de slag te gaan. Misschien ben je zelfs gisteren al geweest!? Het is heerlijk om weer lekker te kunnen fitnessen, maar het is wel belangrijk dat je het op de juiste manier opbouwt. Omdat je het zeer waarschijnlijk maanden niet hebt gedaan, moet je jouw lichaam de kans geven weer te wennen aan de bewegingen. Ik geef je mijn tips!

1. Vraag een instructeur om hulp

Absoluut mijn allergrootste tip: als de mogelijkheid er is binnen jouw sportschool, vraag dan een instructeur om advies bij het oppakken van jouw schema. Hij/zij kan je helpen bij het maken van een goed schema bij jouw doel. Ik merk dat we in de fitnesswereld soms heel snel denken het ‘zelf wel te kunnen’ omdat je wat gegoogeld hebt. Bedenk dat zelfs topsporters een trainer hebben! Dit heeft dus niets te maken met hoe goed je zelf bent. Het is altijd fijn als er iemand met je mee kijkt en even wat tips geeft over bijvoorbeeld je houding of je opbouw. Ook ik vraag nog regelmatig collega’s om hun mening. Zie het als waardevol extraatje bovenop jouw eigen kennis.

Lees verder op www.Optimavita.nl