HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

De waarheid over sporten op een lege maag

Geplaatst op 29/05/2021 door happyinshape

Sport en voeding

Dat voeding en sport met elkaar te maken hebben, zal je ongetwijfeld niets verbazen. Of je nou een uurtje gaat krachttrainen, een lesje yoga volgt of een kort maar krachtige full body HIIT-workout doet, wat je voor en na die tijd eet kan invloed hebben op je performance en je spierherstel. Zo zou een kop koffie je een extra boost kunnen geven, terwijl je na je zweetsessie beter geen fruit kunt eten, omdat dit dan sneller om wordt gezet in vet in plaats van in energie.

Net zoals de ene persoon van krachttraining houdt en de ander van een potje tennis, is ook voeding heel persoonlijk. Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je het eet verschilt van persoon tot persoon. 'Het hangt van het individu af', vertelt kracht- en conditioneringscoach Kari Lansing aan Well + Good. Afhankelijk van je dagelijkse voeding, je lichaamstype en je fitnessdoelen is het prima om af en toe op een lege maag te sporten. Toch waarschuwt de sportcoach ervoor dat je dit niet te vaak doet. Vooral als je geregeld lange sportsessies hebt, bijvoorbeeld wanneer je traint voor een marathon, kan sporten op een lege maag ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. 'Ik raad altijd aan om brandstof in je systeem te hebben', vertelt Lansing dan ook.

Lees verder op www.happyinshape.nl