HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

FIT.nl onderzoekt: Hoe gaat het met iedereen na een jaar corona en lockdowns?

Geplaatst op 01/05/2021 door fitnl

Wat is het effect van de lockdowns en andere maatregelen op onze mentale en fysieke gezondheid? Onderzoekers van FIT.nl vroegen 1108 respondenten naar verschillende mentale en lichamelijke gezondheidsindicatoren zoals gewicht, stress en sociale contacten.

De resultaten laten zien dat een jaar corona en maatregelen ons niet heel goed heeft gedaan. We zijn meer gaan eten, minder gaan sporten, en minder intensief of gestructureerd gaan bewegen. Ook hebben we meer stress, slapen we slechter en hebben we amper sociale contacten. Het overgrote deel van de mensen heeft maar één persoonlijk contact per week, of zelfs minder.

Gemiddeld zijn we een halve kilo aangekomen, sommige groepen flink meer; wie meer is gaan eten en minder is gaan bewegen, maar ook mensen met kinderen, gepensioneerden en ondernemers zijn opvallend genoeg meer aangekomen.

Lees verder op www.fit.nl