HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gegrilde little gem met tahin-yoghurtdressing en dadels

Geplaatst op 16/05/2021 door beaufood

Gegrilde little gem met tahin-yoghurtdressing en dadels. Deze goedgevulde salade is heerlijk als lunch en een echte smaakbom. Little gem (ook wel romaine sla of bindsla genoemd) is een knapperige en lichtzoete slasoort. Deze kleine sla schuitjes kan je natuurlijk gewoon rauw eten, maar je kunt ze ook doormidden snijden en kort grillen. Worden ze nét even wat lekkerder van. Doe daar een homemade dressing bij gemaakt van tahin (sesampasta) en yoghurt, een gepocheerd eitje, ansjovis, zoete dadelreepjes en je hebt een ge-wel-dige maaltijdsalade. Oh, en vergeet de lente ui en geroosterde pijnboompitjes niet. Die maken deze gegrilde little gem met tahin-yoghurtdressing en dadels echt next level.

De credits voor de tahindressing gaan trouwens geheel naar de chef van De Vegabar. Daar werd hij in de Libanese box als dip geserveerd bij de falafel. Ik vroeg de chef om het recept et voilà! Hier is hij dan. De tahin-yoghurtdressing is van origine plantaardig, maar ik gebruik in mijn recept volle biologische yoghurt in plaats van soja yoghurt. Je brengt ‘m vervolgens op smaak met citroensap, knoflook en een drupje sriracha. Méga lekkere smaakcombi. Ik gebruik deze tahin-yoghurtdressing in dit gerecht als saladedressing, maar hij is dus ook super als dip voor bij flatbread of gebakken falafel.

Lees verder op www.beaufood.nl