HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gyoza

Geplaatst op 14/05/2021 door KokenmetKarin

Japanse dumplings (gyoza) zijn zowel gebakken (dus knapperig) als gestoomd (dus sappig). Maar vooral: ze zijn eigenlijk verrassend makkelijk te maken, zeker als je houdt van een beetje fröbelen en een schaar bij de hand houdt…

Reizen zit er voorlopig nog niet in, verzuchtte ik samen met mijn globetrottervriendin Martine bij een kopje thee. We zijn nog nooit samen op vakantie geweest, maar samen reisherinneringen ophalen, dat kunnen we heel goed. Intens terugverlangen naar mooie ervaringen in Zuid-Amerika, Azië of Afrika. Ik jaloers op haar reis naar Madagaskar, zij op die van mij naar Japan.

Zo ging de middag vanzelf over in de avond en moest er natuurlijk gegeten worden. Een reisrecept dan maar? In mijn vriezer bleken wontonvellen te liggen, dus waarom geen Japanse gyoza? Dan kon Martine meteen mooi helpen vouwen, want of het nu gaat om ravioli, pierogi, manti of dumplings; alle vormen van gevulde deegkussentjes zijn een ideaal gezelschapsspel. Het leuke van gyoza is dat ze gebakken (dus knapperig) én gestoomd (dus sappig) worden.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl