HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hardlopen op hartslagzones, wat kun je ermee?

Geplaatst op 02/05/2021 door optimavita

Nu het langzaam mooier weer word, zie ik steeds meer mensen hardlopen. Ik zie dat terug in de vragen die ik erover krijg. Veel mensen zijn benieuwd naar hardlopen op hartslagzones. Waarom zou je dat doen en hoe kun je dat het beste doen? Ik zou er een heel boek over kunnen schrijven, maar in dit artikel wat belangrijke informatie en mijn tips voor jou.

Wat zijn hartslagzones?

Hartslagzones geven aan op welk percentage van jouw kunnen je aan het presteren bent. Train je op 50% van je kunnen? Dan heb je nog 50% ‘over’. Train je op 90%? Dan heb je nog maar 10% over. Vaak worden deze zones berekend als percentage van je maximale hartslag. Soms wordt in deze formule ook je rusthartslag betrokken, maar lang niet alle trainers doen dit. Wat mij betreft is het voor verreweg de meeste sporters ruim voldoende om het percentage van de maximale hartslag aan te houden.

Lees verder op www.Optimavita.nl