HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Ik denk dat ik een eetstoornis heb – Wat nu?

Geplaatst op 09/05/2021 door optimavita

Vandaag een wat zwaarder onderwerp op optimavita.nl, dat ik ontzettend belangrijk vind om af en toe te bespreken. We gaan het namelijk hebben over eetstoornissen. Ik krijg regelmatig berichtjes waarin mensen vragen: ‘Ik denk dat ik een eetstoornis heb, wat nu’? In dit artikel geef ik zo goed mogelijk mijn antwoord.

Disclaimer: Ik zie mezelf absoluut niet als specialist op het gebied van eetstoornissen. Er zijn professionals die er véél meer vanaf weten dan ik. Wel besef ik me dat ik een groot publiek bereik en dat het percentage mensen met een eetstoornissen dat mijn artikelen leest relatief groot zal zijn. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om dit onderwerp te bespreken. 

Wanneer heb je een eetstoornis?

De grens tussen wel of geen eetstoornis hebben is soms lastig te trekken, zelfs voor professionals. Er zijn dan ook verschillende definities van een eetstoornis te vinden. Hier is er eentje:

Lees verder op www.Optimavita.nl