HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is een airfryer echt beter dan een frituurpan?

Geplaatst op 04/05/2021 door happyinshape

Een goede oude frituurpan is tegenwoordig not done in de keuken, want een airfryer zou een véél betere optie zijn. Je hebt geen intense frituurlucht, het zou gezonder zijn én het is makkelijker schoon te maken. De airfryer is in veel huishoudens favoriet, al zit er wel een pittig prijskaartje aan. Toch zijn de meningen over de nieuwste hype verdeeld en is niet iedereen overtuigd, want is de airfryer wel echt zo goed als iedereen zegt?

Minder vet?

Voor veel mensen reden om een airfryer aan te schaffen: het zou minder vet en dus gezonder zijn. Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de verschillen tussen de twee, waaruit is gebleken dat de airfryer wel degelijk meer voordelen heeft. Zo gebruikt het apparaat maar liefst 70 procent minder vet om producten te bereiden, wat ervoor zorgt dat je per 100 gram 45 calorieën minder binnenkrijgt, zo meldt het onderzoek van European Journal of Lipid Science and Technology.

Lees verder op www.Happyinshape.nl