HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Onderzoek: Wil je meer trainen en afvallen? Sport op vaste tijden!

Geplaatst op 14/05/2021 door fitnl

Wist je dat op vaste tijden sporten waarschijnlijk een goede manier is om het sporten vol te houden? Dit blijkt uit onderzoek. Meer hierover lees je in dit artikel.

Het onderzoek

Om meer te weten over het effect van sporten op de motivatie werden 375 deelnemers ondervraagd over hun sport- en beweegpatroon. Hierbij werd gekeken naar matig tot intensieve beweging met als doel de gezondheid te verbeteren. Daarnaast werd ook gevraagd wanneer ze sportten, hoe vaak en hoe lang. En wat bleek? Sporters die op een vaste tijd sporten, vielen sneller af. De deelnemers waren een jaar later nog steeds minstens 13,5 kilo lichter dan voorheen.

Ze bleken ook vaker en in totaal langer te sporten dan de mensen die geen vast trainingsschema aanhielden. Voor de frequentie en de duur van het sporten maakte het niet uit op welk tijdstip ze trainden. Wel gaven de meeste deelnemers aan het liefst vroeg in de ochtend te willen trainen.

Lees verder op www.fit.nl