HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Over de opleiding voor diëtist! Voeding & Diëtetiek

Geplaatst op 03/05/2021 door optimavita

Ik krijg zo ontzettend vaak vragen over welke opleiding je moet volgen om diëtist te worden. Dat is voeding en diëtetiek. Ook krijg ik vaak vragen over de opleiding. Ik ben in 2011 afgestudeerd, dat is alweer een tijdje geleden, haha. Ik maakte er al eens een video over met stagiaire Tamarah. Ook sindsdien is er alweer veel veranderd! Daarom vertelt tweedejaars studente Jolein je vandaag meer over de opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Waarom voeding en diëtetiek…

Mijn naam is Jolein, ik ben 21 jaar oud en ik ben tweedejaarsstudent van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Voorafgaand deze studie heb ik de opleiding mbo-4 onderwijsassistent gevolgd en afgerond. In eerste instantie wilde ik docent worden op een basisschool, maar ik kwam er tijdens deze studie achter dat dit niet bij mij paste. Wel wilde ik graag een andere hbo-studie volgen, ook al wist ik nog niet precies welk beroep ik zou willen uitvoeren in de toekomst. Daarom heb ik ervoor gekozen om een studie te kiezen in een richting die mij interesseerde, namelijk in voeding en sport. Vandaar mijn keuze om de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek te studeren. Inmiddels zit ik in het tweede studiejaar van de vier.

Lees verder op www.Optimavita.nl