HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pompoenrolletjes

Geplaatst op 16/05/2021 door KokenmetKarin

Toeval bestaat niet. Tegelijkertijd verschijnen bij hetzelfde uitgeefhuis twee heel verschillende boeken over ruiken. Harold McGee is gerenommeerd Amerikaans auteur van twee eerdere lijvige werken over de technisch-wetenschappelijke kant van koken en eten. Fascinerende maar soms ook ietwat imponerende lectuur. Al zegt hij in De geuren van de wereld (de Nederlandse vertaling van Nose Dive), een gedetailleerde reis door de wereld van geuren en moleculen, dat je alle scheikundige formules ook gerust mag overslaan.

Het boek van Joke Boon, Eerste hulp bij reukverlies is een stuk beknopter en gaat juist over het tegenovergestelde: niet kunnen ruiken. Een vaak onderschat probleem, anosmie genaamd, dat ineens volop in de belangstelling staat sinds het overgrote deel der coronapatiënten voor korte of langere tijd zijn reuk kwijtraakt. Boon – u kent haar als het goed is ondertussen van de dinsdagse kookrubriek in Trouw – is daarentegen al bijna haar hele leven ervaringsdeskundige.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl