HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt

Geplaatst op 15/05/2021 door beaufood

Ricotta mousse met balsamico aardbeien en krokante munt. Het dessert dat je vorige week voorbij zag komen in deze speciale driegangen Beaufood lunch voor moederdag! Een heerlijk romig én origineel dessert. Wist je dat aardbeien en balsamico héél goed samengaan? Het zoete van aardbei combineert fantastisch met het zuurtje van balsamicoazijn. Hoe lekkerder de balsamico hoe beter het resultaat, dus het liefst ga je voor kwalitatieve balsamicoazijn. En dan die ricotta mousse erbij.. Zo zo zó lekker.

Het voordeel van deze ricotta mousse is dat hij niet op hoeft te stijven of iets dergelijks. Je hebt ‘m binnen vijf minuten gemaakt. De balsamico aardbeien moeten wel eventjes marineren (minimaal een half uur, liefst langer), maar die kun je van te voren bereiden. De mousse trouwens ook. Het enige wat je het beste a la minute kunt maken is de krokante munt. Die maak je eenvoudigweg door verse muntblaadjes in maximaal tien seconden krokant te bakken in een klein laagje olie. Tip: deze krokante muntblaadjes zijn ook echt heer-lijk bij tomaat en burrata. Over kaas gesproken: als je dit dessert naar een hoger niveau wilt tillen dan ga je langs je kaasboer voor echte verse ricotta. Die smaakt toch nét even beter dan de ricotta uit de supermarkt. Maar geen zorgen, ook met ricotta uit de supermarkt krijg je een goddelijk dessert!

Lees verder op www.beaufood.nl