HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 Redenen waarom 10.000 stappen per dag obsessief bewegen is

Geplaatst op 07/05/2022 door boostyourhealth

Tegenwoordig tracken we alles. Ons eten, onze beweging, voldoende ontspanning, alles wordt bijgehouden. Maar is dit nu écht zo goed voor je gezondheid? Het boeken van vooruitgang is natuurlijk altijd fijn, maar wat als je om 8 uur in de avond nog steeds niet aan die 10.000 stappen bent gekomen en vervolgens nog even 2 uur gaat lopen of een uur gaat hardlopen omdat dit van jezelf moet. In mijn omgeving zie ik steeds meer mensen die dwangmatig tracken en bewegen en het is hoog tijd om het taboe te doorbreken van dwangmatig bewegen. Het levert namelijk meer gezondheidsproblemen op dan dat het voorkomt. Lees je mee?

Inzicht is goed, doorslaan niet!

Het is altijd goed om te kijken of je vooruitgang boekt, echter is dit niet het belangrijkste van voldoende bewegen. Op social media staan iedere dag overzichten van mensen die hun stapjes behaald hebben of zelfs nog meer hebben behaald dan de 10.000 stappen. Natuurlijk hartstikke goed, maar als het obsessief wordt is het niet meer ontspannen bewegen en kan het zelfs nog meer psychische of lichamelijke gevolgen hebben. Wist je dat mensen met een eetstoornis ook vaak obsessief bewegen? Omdat ze dan nog meer afvallen of het vervangen door eten. Zo wordt het ook vaak vervangen voor het braken bij boulimia en daarom weet ik er alles van.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl