HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 x Waarom we steeds meer naar rust verlangen

Geplaatst op 07/05/2022 door boostyourhealth

Prikkels kunnen overweldigend zijn na de lockdowns en maatregelen die we hebben ervaren. Het wordt in ons land steeds drukker en we hebben zelfs een tekort aan woonruimte, waardoor er nog meer gebouwd moet worden. Vooral in de grote steden, bij grote feesten en festivals en concerten kan het zijn dat je de prikkels te overweldigend vind. Ondanks dat ik vroeger geen feest wilde missen, vind ik het nu vaak té druk of té overweldigend en kan ik als tegenhanger dan ultiem genieten van de natuur en stilte buiten. Ik ben niet de enige waarbij de prikkels erger zijn geworden in deze tijd en daarom deel ik graag 5 redenen waarom we in deze tijd steeds meer naar rust verlangen. Lees je mee?

Te veel prikkels

Sta jij ook altijd aan? Heb je een druk gezin, een rijk sociaal leven, binge je veel series of ben je geen type om stil te staan en wil je alsmaar doorgaan? Het kan dan heel goed dat je in je hoofd en lichaam onvoldoende rust krijgt en moet gaan werken aan vermindering van alle prikkels. Probeer eens een wandeling in de natuur, lees eens een boek uit of geniet extra van me-time als er niemand in de buurt is door een powernap te nemen, weg te dromen of heerlijk in bad te gaan. Ik klink nu heel oud, maar vroeger was het fantastisch om geen mobiel, social media of andere afleidingen te hebben. Je ging op in het moment, was veel buiten en gebruikte je eigen fantasie. Misschien moeten we dit weer herontdekken?

Lees verder op www.boostyourhealth.nl