HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gefrituurde olijven met citroenmayonaise

Geplaatst op 04/05/2022 door beaufood

Say whaaat?! Gefrituurde olijven – dat klinkt toch goddelijk goed? Laat me je vertellen: dat was het ook. Dit hapje spookt, sinds ik ‘m vorige week maakte, rond in mijn hoofd en ik vrees dat ‘ie daar niet verdwijnt totdat ik weer aan het frituren ga. En dan maak ik een dubbele portie voor mij alleen, want man, man, man: dit was zo goed. En je verwacht het waarschijnlijk niet, maar je tovert ze dus ook in een handomdraai op tafel. De zilte, zoute olijven wentel je door een beslagje, je hangt ze een minuutje in de hete olie en klaar! Serveer ze meteen, wanneer ze nog lekker warm zijn, of laat ze afkoelen. Kan allebei prima. Zet er een schaaltje frisse citroenmayo bij om de gefrituurde olijven in te dippen. Hier ga je zooo van genieten! En ik waarschuw je ook alvast: je gaat het nooit bij maar één hapje houden.

Gefrituurde olijven

Ik vind: een borrelplank is niet compleet zonder olijven. Het liefst van die ultraverse, knapperige olijven van een delicatessenzaak, maar ook die van de versafdeling mogen er zeker zijn. Paar satéprikkers erin en you’re good to go. 

Lees verder op www.beaufood.nl