HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe voorkom je een overprikkeld brein in een wereld vol prikkels?

Geplaatst op 06/05/2022 door boostyourhealth

Ik spreek vaak mensen die rondlopen met dezelfde klachten: vermoeidheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, angstaanvallen… “Maar ik zorg toch goed voor mezelf,” hoor ik dan. Maar is dat echt zo? Ben jij je bewust van het aantal prikkels dat je dagelijks tot je neemt? Oftewel, hoe kun je overprikkeling voorkomen in de huidige maatschappij?

Ontelbaar veel prikkels per dag

Het is een vraag die veel mensen, inclusief mijzelf, bezighoud. Tegenwoordig krijgt ons brein op één dag meer prikkels binnen dan iemand in 1800 in zijn hele leven kreeg. Stel je even voor dat iemand uit 1800 zou tijdreizen naar onze tijd en al onze dagelijkse prikkels zou ervaren. Hoe zou die persoon zich voelen? Ongetwijfeld overweldigd, angstig, gestrest en vermoeid. 

Dat is hoe jouw brein zich dagelijks voelt. De wereld is namelijk wel ontzettend veel veranderd in de afgelopen jaren, maar ons brein helaas niet. Ons brein kan nooit snel genoeg evolueren om alle veranderingen van deze wereld bij te houden. Dat betekent dat wij leven met een brein dat die enorme hoeveelheid prikkels die we dagelijks krijgen helemaal niet kan verwerken. In plaats daarvan stapelen de prikkels zich op en krijgt je brein uiteindelijk ‘kortsluiting’.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl