HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is soja slecht voor je testosteron als man?

Geplaatst op 04/05/2022 door fitnl

Heeft een voedingspatroon rijk aan soja een negatief effect bij mannen op testosteron en ‘mannelijkheid’?

Wat is het effect van soja?

De laatste jaren consumeren steeds meer sporters sojarijke producten. En dit is logisch, aangezien veel sojaproducten een mix van B-vitaminesvezelskaliummagnesium en hoogwaardige eiwitten (met een compleet aminozuurprofiel bevatten.

Nu steeds meer mensen ervoor kiezen om een meer plantaardig dieet te volgen, is soja een belangrijker studie onderwerp geworden.

En er gaan momenteel veel theorieën en geruchten de rondte over het effect van soja op testosteron. Dit komt door een aantal kleine studies met opvallende resultaten. En dan specifiek een aantal case-studies en kleinere studies met opmerkelijke uitschieters (ver van het gemiddelde afwijkende resultaten bij individuele deelnemers). Deze beperkte onderzoeken laten zien dat een hoge inname van producten met soja leidt tot bijwerkingen zoals een verlaagd testosteron en een verhoogde kans op een erectiestoornis [1-4].

Lees verder op www.fit.nl