HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Maak kennis met Stoelyoga

Geplaatst op 08/05/2022 door boostyourhealth

Ik ben Paula Jap Tjong van Stoelyoga Nederland & Vlaanderen en geef je graag antwoord op de vraag: Wat is Stoelyoga? Kort gezegd is Stoelyoga de meest laagdrempelige vorm van yoga, met geweldige resultaten. Het is laagdrempelig omdat het altijd en overal kan waar een stoel in de buurt is. Je hoeft je er niet voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. De oefeningen worden in een rustig tempo op en rond de stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen. Credits hoofdfoto: Harold Pereira

Hoe en waar is Stoelyoga ontstaan?

Stoelyoga is organisch ontstaan doordat yogadocenten er een stoel bij pakten voor leerlingen voor wie de houdingen op de mat te zwaar of te moeilijk werden. Het was begin jaren ‘70 dat de Duitse yogadocente Erika Hammerström startte met het geven van volledige Stoelyoga lessen. Zij vertaalde niet alleen bestaande yogahoudingen naar de stoel maar ontwikkelde zelf ook nieuwe houdingen geïnspireerd op de Hatha yoga. Je zou kunnen zeggen dat Erika de bedenker is van Stoelyoga.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl