HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pittige noedels met pindasaus en groene asperges

Geplaatst op 02/05/2022 door beaufood

Ik heb een heerlijke nieuwe toevoeging aan mijn receptencollectie in de categorie ‘Gezond, Origineel & Knetterlekker’. Oké – zo’n beetje al mijn recepten vallen in deze categorie, maar ook deze noedels behoren daar echt met recht. Het zijn namelijk noedels met pindasaus en knapperige groene asperges. Nou ja, met pindasaus maar niet met píndasaus – als je snapt wat ik bedoel ;) Het sausje is heerlijk pittig en gemaakt van onder andere pinda’s (vandaar: pindasaus) en een aantal andere smaakmakers, zoals gember en chili-olie. Veel smaak, veel vitamientjes en het klaarmaken is echt eh, ja: peanuts. Geen fan van groene asperges? Gebruik dan broccoli, bimi of gewoon boontjes!

Alles over de pinda

Wist je dat pinda’s officieel helemaal geen noten zijn? Ze groeien namelijk onder de grond en in een zachtere, droge peul. Dat maakt ze dus part of the peulvruchten-family. Toch valt er ook wat voor te zeggen om ze als ‘noot’ te zien. Veel mensen met een notenallergie skippen ook pinda’s, en andersom. Bovendien bevatten pinda’s – net als noten – heel veel onverzadigde vetten. Die zijn goed voor een lager cholesterol en dus voor je hart en bloedvaten. Ook krijg je als je pinda’s en noten eet lekker veel ijzer binnen. Eet je voornamelijk vega? Dan kan het geen kwaad om een beetje extra noten of pinda’s te eten om aan je ijzer-inname te komen. 

Lees verder op www.beaufood.nl