HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Salade met boerenkool

Geplaatst op 04/05/2022 door KokenmetKarin

Op de rand van mijn balkon staat al wekenlang een spreeuw luidruchtig te fluiten en woest te wapperen met de vleugels. Verder rukt hij (of is het een zij? Hoe zie je dat eigenlijk?) graag dode takjes uit mijn troosteloze geraniums, die er niet uitzien alsof ze de winter hebben overleefd.

Al moet ik zeggen dat ze er in maart steevast zo bekommerd bij staan, terwijl er dan toch soms ineens een groeispurt volgt die zorgt voor een hele zomer lang bakken vol rode bloemen. Maar zover is het nog lang niet. Het is nog geen lente, laat staan zomer en de bomen achter mijn huis tonen nog geen flintertje groen. Alleen die spreeuw heeft zichtbaar het voorjaar in z’n bol en stort zich vol overgave op de aanstaande gezinsuitbreiding.

Ooit leek het de architect van mijn Amsterdamse nieuwbouwappartementencomplex een goed idee om in de gevel nestgaten aan te brengen voor de gierzwaluw. Ongetwijfeld een goedbedoeld gemeentelijk subsidieproject, alleen haalden de gierzwaluwen er nuffig hun snaveltjes voor op. Spreeuwen daarentegen waren er dolblij mee, die nestelen er sindsdien met veel liefde jaar in jaar uit met al hun kroost. Dat wekte zelfs de belangstelling van groene halsbandparkieten – ook op vogelgebied is de woningnood kennelijk hoog – en die bikten doodleuk net zo lang tot de gaatjes groot genoeg waren om ook hun gezin erin te kunnen parkeren.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl