HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Solo gnocchi

Geplaatst op 02/05/2022 door KokenmetKarin

Schrijnende ingezonden brief in de krant van een lezer die snakt naar eenpersoonsrecepten.

Ook mijn recepten zijn doorgaans voor vier personen, daar is nu eenmaal de meeste vraag naar. Vaak kun je de ingrediënten van recepten wel verminderen, of op z’n minst halveren (en/of de rest van het gerecht bewaren in de vriezer voor een volgende keer). Maar dat lukt niet altijd. Daarom speciaal mijn persoonlijk favoriete eenpersoonsmaaltijd: gnocchi.
Gnocchi (spreek uit: njokkie) koop je kant-en-klaar in de supermarkt. De koelverse zijn het lekkerst. Zelf haal ik deze bij mijn groenteboer, ook uit de koeling:

En dan? Snij 1 minicourgette (of een halve gewone) in flinters. Laat een ferm klontje boter (of olijfolie) smelten met 2 à 3 ansjovisfilets. Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten. Doe ± 150 g gnocchi erbij en bak 2-3 minuten mee. Hak intussen 5 peppadews fijn uit een potje (zo’n potje komt altijd van pas en blijft eeuwig goed in de koelkast – ik gebruik hier die zonder kaas), net als wat peterselie. Zout of peper is nu niet meer nodig, daar zijn die ansjovis en pittige peppadews al voor. In 6 minuten zit je aan tafel met dit troostrijke bordje comfort food.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl