HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

Geplaatst op 03/05/2022 door fitnl

Steeds meer jongeren sporten op hoog niveau en beginnen met krachttraining. Daar komt ook steeds vaker het gebruik van supplementen bij kijken. Maar is dit wel veilig? En waar moet je als minderjarige rekening mee houden?

Supplementgebruik onder jongeren

Sport wordt door meer en meer jeugdigen beoefent. Het aantal jongeren dat intensieve trainingsprogramma’s volgt als voorbereiding op topsportbeoefening neemt toe, en ze worden ook op steeds jongere leeftijd topsporter. We spreken van een jeugdige topsporter indien een kind in de leeftijd van zes tot achttien jaar, minimaal vier dagen per week één tot anderhalf uur intensief sport [1]. Deze trainingen kunnen flinke invloed hebben op het voedingspatroon van een jeugdige sporter. Het is dus ook niet zo gek dat er vaker naar supplementen gekeken wordt.

Maar niet alleen jonge topsporters maken gebruik van supplementen. Ook veel jongeren die recreatief sporten vragen ons geregeld welke supplementen ze kunnen gebruiken.

Lees verder op www.fit.nl